Kategoriler

Flexible Hava Kanalları

Esnek hava kanalları(Flexıble air duct) havalandırma sektörü başta olmak üzere bir çok sektör için önemli bir buluştur.

Esnek hava kanalları (Flexıble Air Ducts) 1968 yılında Mucit Malcolm Hay Jr tarafından bulundu ve Amerikan Patent Kuruluşu müracaatı yapıldı.

1980 sonrasında Hollandalı DEC firması ile Türkiye pazarına girdi. Alüminyum ve paslanmaz çelik yarı esnek hava kanalları ısıtıcılarda ve mutfak aspiratörlerinde baca boruları olarak kullanılmaya başlandı.Daha sonradan yerli üretim devreye girdi. Bu günlerde bir çok yerli üretici PVC, Alüminyum hafif hizmet Flexible hava kanalları üretimi yapmaktadır. Bu hava kanalları genellikle konfor klima tali kanalları olarak kullanılmaktadır.

Ünveren A.Ş ise endüstriyel Flexible hava kanalları üretiminde uzmanlaşmıştır. Yüksek mukavemetli

Polyester üzerine PVC kaplanmış kumaşlar ile üretilen Flexible hava kanalları farklı ihtiyaçlara cevap veren çeşitliliğe sahiptir. Ünveren hava sistemleri anonim şirketi tescilli UAS® ana markası altında üretim yapmaktadır. Yarı esnek borular FUGA alt markası ile pazara sunulmaktadır. Kumaş flexible hava kanallarının alt markası ise Solo’dur. Öneğin;

SOLO GREYDUCT Flexible hava kanalı modeli alev yürütmez ince dokuma kumaş ile geniş adımlı çelik spiraler ile üretilir. Çok hafif ve çok esnektir.

SOLO GREENDUCT Flexible hava kanalı modeli alev yürütmez kalın dokuma kumaş ile sık adımlı çelik spiraler ile üretilir. İç kısmı siyah dışı yeşil çok yüksek alev ve yırtılma direncine sahiptir.

SOLO BLACKDUCT Flexible hava kanalı modeli alev yürütmez yüksek denye kalın dokuma kumaş ile sık adımlı yüksek çekme kuvvetine sahip 1700 N/mm2 çelik spiraler ile üretilir. İçi ve dışı siyah renkli PVC kaplamalı polyester kumaştan üretilmiştir.

SOLO REDDUCT Flexıble hava kanalı modeli alev yürütmez kalın pvc kaplı polyester dokuma kumaş ile geniş adımlı yüksek çekme kuvvetine sahip 1700 N/mm2 çelik spiraler ile üretilir. Kırmızı veya sarı renklerde üretilir bununla birlikte sipariş miktarına bağlı olarak farklı renklerde üretilmesi de olasıdır. Genellikle havacılık ve madencilik sektörü , hareketlilik gerektiren ortamlarda sıcak ya da soğuk havayı transfer etmek üzere dizayn edilerek üretilmiştir Ayrıca tünel, dehli kanalizasyon, havalandırması gibi uzun metraj uygulamalarda ve daha bir çok işte güvenle kullanılır.

Fermuarlı, birleştirmeleri mümkündür. Fermuarlı yapı ürüne demonte özelliği kazandırarak, kullanım sonrası depolanabilmesine yardımcı olur. İsteğe bağlı olarak tel üzeri ikinci kat kumaş kaplamalı olarak üretilebilir. SOLO REDDUCT Flexible hava kanalı pazarda gibi Tünel havalandırma hortumu, Kanalizasyon havalandırma hortumu, tünel hortumu kanalizasyon hortumu, fan tüp, madenci hortumu, havacılık hortumu, uçak havalandırma hortumu, akordion hortum, branda hortum gibi farklı isimlerle de anılmaktadır.

Ünveren Hava Sistemleri A.Ş